Върни се горе

От 15 до 17 октомври министърът на здравеопазването проф. Радослав Гайдарски ще бъде на посещение във Федерална република Германия. Визитата е по повод проявения интерес от Комисията по труда и социалните въпроси в Бундестага за изпълнението на ангажиментите на България за пълноправно членство в Европейския съюз.

По време на посещението си министър Гайдарски ще разговоря с депутати от Комисията по здравеопазване в германския Бундестаг и председателя й д-р Мартина Бунге, както и с депутати от Комисията по труда и социалните въпроси и с нейния председател д-р Гералд Вайс с цел подпомагане на дебатите в Бундестага по повод ратификацията на Договора за присъединяване на България и Румъния към Европейския съюз. Към момента Германия е една от малкото държави, които не са приключили процедурата по ратификация на Договора за присъединяване на двете страни към ЕС.

Проф. Радослав Гайдарски ще се срещне и с Федералния министър на здравеопазването на Германия г-жа Ула Шмид и Държавния секретар на Федералното министерство на здравеопазването д-р Клаус Тео Шрьодер. На разговорите ще бъдат обсъдени възможностите за осъществяване на директно сътрудничество между българските и германските партньори в рамките на подписаната през юни тази година Втора програма за изпълнение на двустранното Споразумение между здравните министерства на двете страни.

Сподели в: