Върни се горе

Министърът на здравеопазването проф. Радослав Гайдарски се срещна днес, 10 февруари, с екипа на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец, който е на посещение у нас, воден от г-жа Линет Лаундес, директор на Европейския отдел в секретариата на Международната федерация в Женева.

В разговора министър Гайдарски благодари за оказаната международна подкрепа за Българския червен кръст и изрази задоволството си от бързата реакция на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец. Според него посещението на екипа високопоставени нейни служители у нас показва отношението на международната общност към хуманитарната организация у нас, както и добрата интеграция между международната федерация и националните дружества на Червения кръст.

Министър Гайдарски смята, че е много важно извършваните проверки и делото срещу председателя на организацията да не се отразят негативно на институцията БЧК у нас. Той отбеляза и доброто взаимодействие между Министерството на здравеопазването и БЧК до момента и се надява то да продължи в интерес на хората, които имат нужда от помощ.

Сподели в: