Върни се горе

В сряда, 9 ноември, от 12.30 часа министърът на здравеопазването проф. Радослав Гайдарски ще открие ремонтираната Клиника по обща ортопедия и ендопротезиране в Специализираната болница за активно лечение по ортопедия „Проф. Бойчо Бойчев”.

Болницата е със статут на университетска болница и е единственото у нас специализирано лечебно заведение за лечение на вродени и придобити заболявания на опорно-двигателния апарат. Средногодишно в болницата се лекуват около 4000 пациенти, като годишно се извършват над 3500 операции. Ежегодно в болницата се извършват над 700 оперативни интервенции, свързани с ендопротезиране на големи стави.

СБАЛО „Проф. Бойчо Бойчев” завърши 2004 г. без натрупани задължения към фирми и други институции, осигурявайки качествена медицинска помощ.

Министерството на здравеопазването отпусна на болницата целева финансова субсидия в размер на 180 000 лв., с които бе извършен основен ремонт на няколко звена от болницата – Операционен блок, Клиника по обща ортопедия и ендопротезиране, Диагностично-консултативен блок. По този начин пациентите те получават качествено медицинско обслужване на съвременно ниво.

Реновираният операционен блок създава всички условия за недопускане на интраоперативни инфекции, а в новата Клиника по обща ортопедия и ендопротезиране болните ще се лекуват в комфортни стаи със собствен санитарен възел. Слез извършено преустройство на паровата централа, която бе морално и физически остаряла и водеше до голям разход на дизелово гориво, болницата премина на отопление с природен газ, което ще намали разходите й за отопление и топла вода с около 30%.

Сподели в: