Върни се горе

Финансирането на общинските лечебни заведения, възможностите за корекция в лимитите им и пътищата за намаляване на разходите на болничните структури, обсъди министърът на здравеопазването Николай Петров с кмета на Свищов Генчо Генчев и с директора на общинската болница в града д-р Венцислав Михов.

Срещата е по инициатива на местната власт и ръководството на болницата, а целта е да бъдат презентирани проектите, които предстоят в лечебното заведение, както и предприетите и оказали се ефективни мерки за оздравяване на свищовската болница. Общите задължения на болницата са близо 300 хил. лв., спрямо заварените от ръководствата на местната власт и общинското лечебно заведение в началото на 2016 г. дългове в размер на 1, 200 млн. лв. Болницата обслужва 45 хил. души от Свищов и съседните общини, като ЛЗ разполага с 120 служители, с 87 легла и с 5 отделения. Към момента са изплатени всички заплати на работещите в болницата.

Лечебното заведение е пример за добро отношение на местната власт към собствеността й, каквато се явява общинската болница, заяви министърът на здравеопазването.

В рамките на срещата здравният министър беше информиран за текущите и предстоящи проекти в свищовската болница, свързани с осигуряването на апаратура и с подобряване на медицинската дейност. Кметът на града Генчо Генчев запозна министъра с дейността на действащия вече в Свищов първи кризисен център за осигуряване първа помощ на населението при бедствия, аварии и катастрофи, който многократно е доказал своята ефективност в реална обстановка.

Сподели в: