Върни се горе

От 14 до 15 януари 2003 г. на официално посещение в България ще бъде държавният секретар на Министерство на здравеопазването на Словашката република д-р Петер Отингер. Целта на посещението е подписване на План за сътрудничество между Министерство на здравеопазването на Р България и Министерство на здравеопазването на Словашката република за периода 2003-2005 г.

Той предвижда сътрудничество в областта на здравната политика, финансирането на здравеопазването, профилактиката на хроничните неинфекциозни заболявания, промоцията на здравето, здравния контрол върху безопасността на храните, стоките и факторите на околната среда, епидемиологичния контрол на инфекциозните заболявания, лекарствената политика и др. При поискване ще се разменят нормативни документи, регламентиращи дейността на двете министерства. Планът дава възможност също така за краткосрочно професионално усъвършенстване и квалификация на медицински кадри на другата страна в рамките на 30 дни годишно.

Планът се подписва на основата на междуправителствено Споразумение за сътрудничество в областта на здравеопазването със Словакия от март 1994 г.

Сподели в: