Върни се горе

Екипите се представиха впечатляващо. Благодаря за това, което показахте и направихте и за вашия висок професионализъм. Знам какво е да си под напрежение и да действаш координирано с много институции. Това заяви министърът на здравеопазването д-р Евгений Желев, който ръководи днес учението „Струма 2008” в района на Кресненското дефиле за реагиране при ликвидиране на последствия от терористични акции.

В него взеха участие представители на Министерството на здравеопазването, Националния медицински координационен център, РЦЗ, ЦСМП и МБАЛ-Благоевград, ВМА, БЧК, Министерството на вътрешните работи, Министерството на извънредните ситуации, Министерството на отбраната, Министерство на околната среда и водите, Министерството на транспорта, Министерството на регионалното развитие и благоустройството, областните и част от общинските администрации на гр. София, Софийска, Пернишка, Кюстендилска и Благоевградска области.

„Тук екипите показаха изключителен професионализъм и това бе демонстрирано от всички експедиции и служби. Трябва да бъдем спокойни, че има такива професионалисти, които могат и знаят какво да правят, когато се наложи”, коментира пред журналисти министърът.

Пред представителите на медиите, които наблюдаваха учението „Струма 2008” министър Желев съобщи, че работещите в МБАЛСМ "Пирогов" ще получат обещаното увеличение на трудовите си възнаграждения. Министърът допълни, че е разговарял с ръководството на болницата и че няма проблем с изплащането на обещаното увеличение.

Помолен за коментар той заяви, че от 2005 г. няма проблем с осигуряването на скъпоструващи лекарства, заплащани по Наредба 34 на МЗ за реда за заплащането от републиканския бюджет за лечение на българските граждани за заболявания, извън обхвата на задължително здравно осигуряване. Министър Желев обяви, че е необходимо добра организация, добри разчети и направени сметки, което е направено.

Сподели в: