Върни се горе

В навечерието на големия християнски празник Благовещение министърът на здравеопазването д-р Евгений Желев беше отличен с Голямата годишна награда на Фондация "Искам бебе". Официалната церемония  се проведе в рамките на годишния бал на фондацията „Вечер на благата вест”. Статуетката "Полет на надеждата" беше връчена на д-р Желев от председателя на фондация „Искам бебе” Радина Велева „за неговата социална отговорност към двойките с репродуктивни проблеми и активната му ангажираност за създаването на Фонд „Център за асистирана репродукция” и Националната 5-годишна програма за сексуално и репродуктивно здраве”. Наградата  е специално изработена  от известния скулптор Вежди Рашидов.

Приемайки отличието, министър Евгений Желев заяви, че би искал да сподели наградата с целия екип, спомогнал за сформирането на Фонда и  неговата заслуга е само в организацията на неговата работа. „Да имаш мечта е човешко, да я осъществиш е прекрасно, но да я осъществиш в името на хората е значимо и остава завинаги” – каза министър Желев. Той изтъкна, че вече е одобрен съставът на Обществения съвет на Фонда и Правилника за неговата работа, с което от началото на м. април започва усвояването на отпуснати 20 милиона лева за нуждите на одобрените двойки с репродуктивни проблеми. 
На тържеството с награди за обществена подкрепа на каузата на фондацията бяха отличени неправителствени организации, медии, дарители и общественици. Присъстваха народни представители, медицински специалисти, председатели на регионални звена на фондация "Искам бебе". 


 

 


Сподели в: