Върни се горе

Министърът на здравеопазването Евгений Желев откри обновения Медико-диагностичен блок в Многопрофилната болница за активно лечение – Хасково, с което тържествено бе отбелязана 120-та годишнина от създаването на лечебното заведение. На тържеството присъстваха народни представители от Хасковска област, областният управител и кметът на града.

На церемонията по откриването министър Евгений Желев връчи на изпълнителния директор на болницата д-р Димитър Шопов златен почетен знак - I степен на Министерството на здравеопазването и чек за 700 000 лева, с които ще бъде подменен скенера в болницата.

Политиката на министерството е да укрепва областните болници, защото те са гръбнакът на здравеопазването, каза министърът. Парите трябва да са там където се управляват добре, за да могат да служат на хората, допълни той.

Д-р Желев благодари на здравните работници в МБАЛ Хасково за високия професионализъм и ги увери, че с бюджетните средства за 2009 г. ще бъдат отделени средства за закупуване на апаратура за реновиране на сградния фонд за по-качествено здравно обслужване на населението и за подобряване на заплащането.

За последните три години в хасковската болницата са инвестирани около един милион и двеста хиляди лева. За ремонт и привеждане на Медико-диагностичния блок в съответствие със съвременните изисквания са вложени около 100 хиляди лева. Той разполага със скенер, кардиограф, ехокардиограф и фиброгастроскопска зала.

В рамките на посещението на министър Евгений Желев в Хасково той ще открие и ще приветства участниците в започващата национална научно-практическа конференция на тема: „Организация и качество на медицинското обслужване в многопрофилните болници за активно лечение”.   Проявата е по повод 120-годишния юбилей на МБАЛ-Хасково.

Сподели в: