Върни се горе

Министърът на здравеопазването д-р Евгений Желев откри официално 14-то издание на изложението „Алея на здравето”, което се провежда в НДК от 29 октомври до 2 ноември 2008 г. Основната цел на форума е промоцията на здравословен начин на живот. На щандовете са представени лекарствени, медицински и фитотерапевтични продукти, включително традиционни лекарства и други препарати, както и услуги и ноу-хау.

Здравето не е всичко, но всичко без здраве е нищо, заяви д-р Желев на откриването на „Алея на здравето”, и изрази надежда, че форумът ще работи за по-добро качество на живота на българина и в интерес на хората. Министърът на здравеопазването оцени като положителен фактът, че въпреки очертаващите се тревожни тенденции в развитието на световните финансовите пазари все повече фармацевтични компании се присъединяват към “Алея на здравето”, което говори за увеличаване на капацитета и възможностите им. Министър Евгений Желев  разгледа щандовете на изложението и  разговаря с представители на фирми-изложители. Той връчи почетен знак и диплома за съществен принос в областта на фармакологията и фитотерапията  на фармацевтични компании, чиито продукти бяха отличени на изложението. 

Форумът „Алея на здравето” се организира със съдействието на Министерство на здравеопазването, Националния център по опазване на общественото здраве и Националната браншова стопанска камара на търговците-дистрибутори на едро на лекарствени средства, медико-санитарни и билкови препарати.  Общият брой на фирмите-изложители е над 80.

Сподели в: