Върни се горе

На 22 октомври, сряда, министърът на здравеопазването д-р Евгений Желев ще открие 14-то издание на Международната изложба „Медикус, Денто, Галения” в Международния панаир – Пловдив. На проявата едни от най-реномираните български фирми и световноизвестни компании ще покажат продукти и новости в областта на медицината, стоматологията и фармацията. Д-р Желев е поканен да открие Кръгла маса на тема „Изработване на стратегия за решаване на репродуктивни проблеми”  с участието на изтъкнати български специалисти по асистираните репродукции,  представители на държавни институции, браншови сдружения и неправителствени организации. Целта на дискусията е   изработване на стратегия за проблематиката в сектора.

В Медицинския университет – Пловдив министърът на здравеопазването д-р Желев  ще открие ремонтираната сграда на катедрите по анатомията, физиологията и департамента за езиково обучение. Министър Желев ще присъства на освещаването на Параклиса „Св. Георги” в двора на Ректората на Медицинския Университет – Пловдив от пловдивския митрополит Негово Високопреосвещенство Николай. 

Очаква се министър Желев да удостои с най-високото професионално съсловно звание „Лекар на България” доц. Георги Паскалев, ректор на Медицинския Университет – Пловдив и дългогодишен началник на Клиниката по гръдна хирургия. Наградата е съвместно отличие на МЗ, Съюза на учените в България, Национален Алианс „Живот за България”, Съюза на българските медицински дружества, Пловдивското лекарско общество и в. „Български лекар”. Отличието е учредено през 2002 г. и с него се удостояват видни български лекари, проявили се със своята работа, висока етика и морал, и във връзка с Деня на българския лекар.

Сподели в: