Върни се горе

В петък, 27 юни в Министерство на здравеопазването ще се проведе заседание на Националния координационен комитет за борба със СПИН и туберкулоза - България, което ще бъде ръководено от д-р Евгений Желев в качеството му на заместник-председател на Комитета.

Дневният ред на заседанието включва представяне на актуална информация за разпространението на ХИВ/СПИН в страната, разглеждане и одобрение на експертен доклад за подбор на общините, в които ще се реализира Програма „Подобряване на контрола на туберкулозата в България”, финансирана от Глобалния фонд за борба срещу СПИН, туберкулоза и малария.

На работното заседание на комитета ще бъде представено предложението за проект „Укрепване на Националната програма по туберкулоза в България”, с който страната ни ще кандидатства на тур 8 пред Глобалния фонд за борба срещу СПИН, туберкулоза и малария за периода 2010-2014 год.   

На заседанието ще бъдат представени и резултатите от посещението на българската делегация на Генералната асамблея на ООН по проблемите на ХИВ/СПИН, която се проведе в Ню Йорк.

Сподели в: