Върни се горе

Министърът на здравеопазването д-р Евгений Желев получи днес, 23 юни,  специален приз за изключителния принос за развитието на бадминтона в България.

Наградата му бе връчена от проф. д-р П. Касабян, председател на Българската федерация по бадминтон по повод 40 годишнината от официалното признаването на бадминтона като спорт.  Призът се връчва на състезатели, треньори и деятели.

Министър Желев бе удостоен и с почетен плакет за подпомагане на развитието на бадминтона и спортната култура на децата в училищата. Отличието се дава поради заслуги на д-р Евгений Желев за развитието на училищна програма по бадминтон – дисциплина с доказан здравословен ефект и благоприятно влияние за подрастващите. Като кмет на община Стара Загора д-р Желев е бил патрон и сред организаторите на редица балкански шампионати и турнири по бадминтон.

По време на церемонията по връчването на отличията, от федерацията направиха предложение за подготовка на проектодоговор между Министерството на здравеопазването и Държавната агенция за младежта и спорта за съвместна програма за здравословен начин на живот на подрастващите.

Сподели в: