Върни се горе

Министърът на здравеопазването д-р Евгений Желев откри новопостроената сграда на Изпълнителната агенция по лекарствата. На тържеството присъстваха народни представители от 40-то НС, представители на медицинската научна общност и на браншови организации, бивши ръководители на агенцията, неправителствени организации. 
"Днешният празничен повод е показателен, че добрите неща в българското здравеопазване се случват. ИАЛ е една от важните структури на МЗ и добрата воля и компетентността на служителите са от важно значение за утвърждаване на диалогичността между институциите и гражданите” – заяви в приветствието си министър Евгений Желев.  Според него присъствието на събитието на представители на фармацевтичния сектор и на браншовите организации е показателно за ангажираността им към проблемите на обществото. Министър Желев посочи, че с усилията на ръководството на ИАЛ и в новите условия за работа агенцията ще  въведе европейски модел на обслужване, с максимална откритост към хората и представителите на бизнеса.      
Изпълнителният директор на ИАЛ доц. Жасмина Мирчева заяви, че  колективът посвещава откриването на този дом на своите предшественици, на всички хора, работили  в агенцията през годините и допринесли за издигането на нейния авторитет. 
Прочетено беше приветствие от министър-председателя Сергей Станишев. Министър Желев подари на изпълнителния директор доц. Жасмина Мирчева икона на Свети Петър и Павел. Новата сграда беше осветена от представител на БПЦ. 
С подкрепата на МЗ сградата на ИАЛ е реновирана за година и половина, беше съобщено на откриването.  Предстои да бъде въведена нова отворена информационна система и агенцията да бъде сертифицирана, с което ще стане една от общо трите агенции по лекарствата в Европа с утвърдена система за управление на качеството.  
След откриването министър Евгений Желев и другите официални гости разгледаха новите кабинети и оборудвани лаборатории на ИАЛ.




Сподели в: