Върни се горе

На 3 и 4 септември (понеделник и вторник) у нас на официално посещение пристига делегация на Министерството на здравеопазването на Република Македония, водена от министър д-р Имер Селмани.

По време на официалната визита министърът на здравеопазването проф. Радослав Гайдарски ще се срещне с министъра на здравеопазването на Македония д-р Имер Селмани. Двамата министри ще обсъдят протичащите реформи в здравните системи на двете страни и запознаване с българския опит и добри практики в контекста на членството на България в Европейския съюз. Македонската делегация ще се запознае с реформата в здравеопазването в България и по-конкретно от реформата в болниците, въвеждането на електронното здравеопазване и финансирането на здравеопазването и здравното осигуряване. Здравните министри на България и Македония ще проведат разговори за евентуално бъдещо сътрудничество в областта на висшето медицинско образование.

Министърът на здравеопазването на Македония д-р Имер Селмани ще посети Националната здравноосигурителна каса, УМБАЛ “Света Екатерина” и болница “Токуда” по време на пребиваването си в София.

Сподели в: