Върни се горе

Във вторник, 2 декември, по покана на министър Славчо Богоев на посещение у нас пристига делегация от Министерството на здравеопазването и социалното осигуряване на Федерална република Германия начело с държавния секретар по здравеопазване д-р Клаус Тео Шрьодер.

В сряда, 3 декември, от 10.30 часа д-р Шрьодер и представителите на немската делегация ще се срещнат с министър Славчо Богоев и ще обсъдят актуални въпроси на здравната реформа.

След срещата, от 11.30 часа, в залата на Министерството на здравеопазването ще се проведе брифинг по темите, обсъждани на срещата между министър Славчо Богоев и д-р Шрьодер.

В брифинга ще участват министърът на здравеопазването Славчо Богоев и държавният секретар по здравеопазване на Федерална Република Германия д-р Клаус Тео Шрьодер.

Сред най-важните теми, които ще бъдат дискутирани, са подобряването на достъпа до медицински услуги, превантивните грижи за здравето на децата, майките, децата-сираци, инвалидите, зависимите от наркотици, пенсионерите и безработните, мерките за намаляване на инфекциозните заболявания, реформата в доболничната и психиатричната помощ, разработването на качествени критерии за оценка на медицинските услуги.

Ще се обсъждат и конкретни аспекти от Споразумението за сътрудничество в областта на здравеопазването и медицинската наука между България и Германия, подписано през 2002 г. Сътрудничеството между двете страни се осъществява в областта на реформата на структурите на здравеопазването, лекарствената политика и превенцията на социално-значимите заболявания.

По време на гостуването си д-р Шрьодер и придружаващата го делегация ще посети Университетска болница “Лозенец” и 14-ти диагностично-консултативен център в София.

Сподели в: