Върни се горе

Към 10.30 часа днес министърът на здравеопазването Славчо Богоев посети тримата пострадали от вчерашния пожар в сградата на Министерски съвет, които са настанени на лечение в МБАЛ “Пирогов”.

Пострадалите са:

Димитър Благоев Димитров, на 29 години, от пожарните служби. Настанен е в централната реанимация на “Пирогов”. Той е с черепно-мозъчна травма, без размествания на костните частици. Травмата е височинна, като падане от втори етаж. Няма огнищна травматична симптоматика, стабилна хемодинамика. Няма данни за гръдна травма и други сериозни травми. Дошъл е в съзнание. Направени са всички необходими изследвания и консултации. Състоянието му е стабилизирано и се проследява активно.

Руслан Христов Йонков, на 28 години, и Борислав Венциславов Илиев, на 28 години, са от охраната от НСО. Настанени са в Клиниката по токсикология на “Пирогов”. Били са обгазени от смес от въглероден двуокис, азотни окиси и други газове, които се отделят при горенето на техниката, мокетите и другото обзавеждане в кабинетите. Приети са с оплаквания като затруднено дишане и общо неразположение, но симптомите са отминали. Направени са им всички необходими изследвания, рентгенови снимки, ехография на коремни органи, консултации с неврохирург. Към момента не са установени нарушения. Взети са мерки за профилактиране на белодробен оток.

Всички останали служители от охраната, дори и тези, които нямат оплаквания, в следващите 2-3 дни ще бъдат изследвани и наблюдавани от лекарите в “Пирогов” за проследяване на здравословното им състояние.

За състоянието на тримата пострадали министър Богоев информира премиера Симеон Сакскобургготски.

Сподели в: