Върни се горе

В събота и неделя (25 и 26 март ) министър на здравеопазването проф. Радослав Гайдарски ще посети Добрич и Варна, където ще посети лечебни заведения и ще се срещне с представители на медицинската общност.

В събота, 25 март, в 12.00 ч. министър Гайдарски ще посети Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич.

В срещата-разговор, която ще се състои там, ще участват ръководството и медицинският съвет на областната болница, директорите на общинските болници в областта, Държавната психиатрична болница, директорите на Регионалния център по здравеопазване, Регионалната здравноосигурителна каса, Регионалната инспекция за опазване и контрол на общественото здраве, Центъра за спешна медицинска помощ, представители на ръководствата на регионалните колегии на съсловните организации.

В 13.30 ч. министър Гайдарски ще даде пресконференция за представителите на централните и регионалните медии в Добрич.

В неделя, 26 март, в 10.00 ч. министър Гайдарски ще посети Университетската многопрофилна болница за активно лечение „Света Марина” във Варна.

Проф. Гайдарски ще открие операционните към Клиниката по уши-нос-гърло и Клиниката по гръдна хирургия и ще разгледа новата Клиника по еднодневна хирургия, която се изгражда с финансова помощ от Световна банка.

Министър Гайдарски ще се срещне и разговаря с медицинския съвет на Университетската болница, директорите на болниците от областта, на Регионалния център по здравеопазване, Регионалната здравноосигурителна каса, Регионалната инспекция за опазване и контрол на общественото здраве, Центъра за спешна медицинска помощ, представители на ръководствата на регионалните колегии на съсловните организации.

В 12.00 ч. е предвидена пресконференция на министър Гайдарски за представителите на централните и регионалните медии във Варна.

Сподели в: