Върни се горе

Днес, 15 март 2007 г., министърът на здравеопазването проф. Радослав Гайдарски откри 23–тото Корейско международно изложение за медицинско и болнично оборудване, което се провежда в Центъра за конгреси и изложения в Сеул. Делегацията на Министерството на здравеопазването, водена от министър Радослав Гайдарски, е на официално посещение в Република Корея до 17 март.

Министър Радослав Гайдарски се срещна с министъра на здравеопазването и социалната политика на Република Корея г-н Рю-Ши-мин. Двамата министри обсъдиха възможностите за сътрудничество в областта на здравеопазването и медицинската наука между двете страни, както и приоритетните области за това.

В работната програма на делегацията се предвижда посещение на Университетска многопрофилна болница, на предприятия за производство на медицинско оборудване и на Обединението за иновации в медицинското оборудване в град Уонжу, провинция Кангуон.

По време на своята визита министър Гайдарски ще се срещне с г-н Ки Хуа-Хонг, президент на Корейската агенция за насърчаване на търговията и инвестициите (KOTRA).

23–тото Корейско международно изложение за медицинско и болнично оборудване (KIMES) е най-голямото изложение за медицинско оборудване в Югоизточна Азия. За първи път то се провежда през 1980 г. в Сеул. KIMES предоставя възможност за промоция на най-иновативните продукти в областта на медицинското и болничното оборудване. На тазгодишното изложение са представени 892 компании от 33 държави. В рамките на изложението ще бъдат проведени 30 медицински семинара и презентации на най-съвременните медицински продукти.

Сподели в: