Върни се горе

„Лекар се става, когато разберете и осъзнаете, че има пациент”. С тези думи министър Евгений Желев се обърна към бъдещите лекари – първокурсници в Медицинския факултет на СУ „Климент Охридски” на тържествената церемония по откриването на новата учебната година в болница "Лозенец". В своето приветствие към студентите по медицина д-р Желев припомни, че тяхната професия изисква преди всичко да помагат на пациентите. „Много се говори за пари и за реформи, но недостатъчно за пациентите”, подчерта  доктор Желев.

Министър Евгений Желев и ректорът на СУ проф. Иван Илчев  връчиха студентските книжки на първокурсниците във факултета, а по по-късно откриха обновения блок на Катедрата по „Анатомия и хистология” на Медицинския факултет

В изявление пред медиите д-р Желев уточни, че за краен резултат по преговорите за Национален рамков договор между Българския лекарски съюз и Националната здравноосигурителна каса, вероятно е необходима и промяна в законодателството. Би трябвало да има Национален рамков договор, заяви министърът и посочи, че НЗОК и БЛС имат управителни съвети, които трябва да поемат отговорността и да проведат преговорите.

Сподели в: