Върни се горе

В четвъртък, 13 юли, от 11.00 часа в заседателната зала на Министерството на здравеопазването ще се проведе пресконференция за развитието на спешната медицинска помощ у нас.

На нея ще бъдат представени проектът по Програма ФАР за преструктуриране на пилотни многопрофилни болници и развитие на спешната медицинска помощ, както и изготвените от МЗ промени в нормативната уредба.

В пресконференцията ще участват:

Д-р Валери Цеков, заместник-министър на здравеопазването

Д-р Матей Матеев, заместник-министър на здравеопазването

Доц. Стоян Александров, директор на дирекция „Медицински дейности”

Д-р Инес Гарсия Санчез, ръководител на проекта по Програма ФАР

Д-р Хуан Хосе Хименез, консултант по проекта по Програма ФАР

Пресконференцията се провежда след двудневната (12 и 13 юли) международна работна среща за стартирането на проекта по Програма ФАР за преструктуриране на пилотни многопрофилни болници и развитие на спешната медицинска помощ с цел подобряване на достъпа до здравеопазване за уязвими групи от населението със специален фокус към ромското население.

В срещата ще участват представители на МЗ, партньори по проекта от ЕС, представители на чуждестранни институции.

Пилотният модел има голямо значение за здравната система у нас, защото ще даде възможност за практическо изпробване на новата организация на спешната медицинска помощ и ще създаде условия за нейното въвеждане в цялата страна. Проектът ще допринесе за прилагане на съвременните концепции за своевременност, качество и ефективност на спешната помощ.

Сподели в: