Върни се горе

На 11 и 12 юни 2004 г. Министерството на здравеопазването организира Национално съвещание по актуални проблеми на здравеопазването.

На съвещанието ще бъде направен анализ на четиригодишния период от функционирането на реформираната система за спешна медицинска помощ и ще бъдат дискутирани идеи за подобряването й. Ще бъде представен и анализ на резултатите от прилагането на новата методика за финансиране на болниците. Сред темите на съвещанието са и инвестиционната програма в болничния сектор, финансирана по заема от Световната банка, както и информация за бъдещи дейности, свързани с изграждането на болнична информационна системата за комуникация с НЗОК.

В националното съвещание ще участват министърът на здравеопазването г-н Славчо Богоев и ръководството на МЗ, директорът на НЗОК д-р Иван Букарев, членове на УС на НЗОК и други.

За участие са поканени директорите на многопрофилните болници за активно лечение в областните градове, директорите на национални болници, които осъществяват спешност («Пирогов», «Св. Анна», «Св. Екатерина», «Царица Йоанна», «Александровска», Националната кардиологична болница), националният консултант по спешна помощ проф. Милан Миланов, директорите на Центровете за спешна медицинска помощ в страната и директорите на Районните центрове по здравеопазване.

Националното съвещание ще се проведе във Велинград. То е първото от поредицата национални срещи, които МЗ ще проведе и по други проблеми, свързани с провеждането на здравната реформа.

Сподели в: