Върни се горе

В навечерието на Европейския ден по пътна безопасност - 13 октомври, Министерството на здравеопазването официално подписа Споразумение за сътрудничество в подкрепа на деца, пострадали при пътно-транспортни произшествия. С присъединяването си МЗ се включва активно в  хуманната кауза за опазване живота и здравето на българските деца. Страни по Споразумението са и Министерството на вътрешните работи, Министерството на транспорта, Българският червен кръст, Асоциацията на автомобилните производители в България, Съюзът на българските автомобилисти, Професионалната българска футболна лига и Здравноосигурителният институт. Очаква се към договора да се присъединят и други институции.

Целта на Споразумението, подписано в Музейната зала на БЧК, е да се обединят усилията в подкрепа на създадения през 2005 г. Национален дарителски фонд за подпомагане на деца, пострадали при пътно транспортни произшествия. От своето учредяване досега Фондът е подпомогнал семействата на 116 деца-жертви на пътно-транспортни произшествия.

Страните ще си сътрудничат в областта на превенцията на пътно-транспортни произшествия, като провеждат периодични информационни, благотворителни и фондонабирателни кампании в подкрепа на деца, пострадали от ПТП. Те ще си взаимодействат в популяризирането на конкретни инициативи.

Сподели в: