Върни се горе

По разпореждане на министъра на здравеопазването проф. Радослав Гайдарски главният държавен здравен инспектор на Република България д-р Тенчо Тенев замина спешно при пострадалите от пожара в сградата на Регионалната инспекция за опазване и контрол на общественото здраве в Бургас.

Към 17.00 ч. 25 души от пострадалите при пожара в сградата на РИОКОЗ-Бургас са преминали на преглед през спешното отделение на Многопрофилната болница за активно лечение в гр. Бургас. Двама от пострадалите са починали, други трима (2-ма служители на МВР и един на пожарната служба) са настанени в реанимация, а шестима са настанени във вътрешното отделение.

На 14 души от прегледаните е оказана помощ в спешното отделение на болницата и са били освободени. От пострадалите няма такива с изгаряния или травми. Всички пострадали са с различна степен на обгазяване. Няма опасност за живота им.

Националният консултант по токсикология доц. Анета Хубенова е в постоянна връзка с медицинските специалисти от МБАЛ, Бургас и оказва необходимата консултантска помощ.

Сподели в: