Върни се горе

В сряда, 29 август, министърът на здравеопазването проф. Радослав Гайдарски ще връчи ключовете на 34 нови реанимобила с висока проходимост на директорите на 28-те Центрове по спешна медицинска помощ, които МЗ закупи със средства от заема от Световна банка «Реформа в здравния сектор».

Церемонията ще се състои от 11.00 часа пред сградата на МЗ на пл. „Св. Неделя”.


В тържеството ще участват:
Проф. Радослав Гайдарски, министърът на здравеопазването
Г-н Флориян Фихтъл, постоянен представител на Световната банка в България
Представители на ръководството на МЗ
Представители на фирмите производител и вносител на колите
Директори на Центрове за спешна медицинска помощ

На 11 юли МЗ предостави първите 30 линейки от закупените от МЗ общо 155 на Центровете за спешна медицинска помощ в 8 области – Варна, Бургас, Добрич, София-град, София-област, Шумен, Търговище, Сливен. С това приключва заем BUL 4565 „Реформа в здравния сектор” от Световна банка, в който Министерството на здравеопазването през 2007 г. закупи 155 санитарни автомобила и които бяха раздадени по план в Центровете по спешна медицинска помощ.

Санитарните отделения на новите 34 реанимобила „Фолксваген Транспортер” са оборудвани и с втори климатик, стационарно отопление, допълнителен ел. отоплител, електромеханична маса, основна сгъваема носилка, допълнителна гръбначна носилка и кардиологичен стол. Допълнителното луминисцентно осветление осигурява условия за различни по сложност медицински манипулации. Линейките разполагат и с кислородни бутилки, аспирационна уредба, шкаф и полици за съхранение на медицинска техника, както и двойна седалка за придружаващия персонал.

По време на церемонията реанимобилите ще бъдат разположени на паркинга през Министерството на здравеопазването, Министерството на държавната политика при бедствия и аварии и „Булбанк”.

Сподели в: