Върни се горе

Във вторник, 7 юни, от 10.00 часа в зала “София” на Гранд-хотел “София” Министерството на здравеопазването организира конференция на тема “ПЪТНА КАРТА ЗА ЕЛЕКТРОННО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ НА ПРИСЪЕДИНЯВАЩИТЕ СЕ СТРАНИ – БЪЛГАРИЯ, РУМЪНИЯ”.

Конференцията ще бъде открита от министъра на здравеопазването г-н Славчо Богоев. В нея ще участват министърът на здравеопазването на Румъния д-р Мирча Чинтеза, г-н Марк Ланж и г-н Рагнар Бергстром от Европейската комисия.

Съорганизатор на форума е фондация “Електронно здравеопазване”.

За участие са поканени народни представители, представители на министерства, на Националната здравноосигурителна каса, на медицинските университети, на БЛС, директори на болници, експерти в сферата на здравеопазването, представители на неправителствени организации и на IT-индустрията.

На конференцията ще бъде представен планът за действие на Европейската комисия за електронно здравеопазване. Сред основните теми на форума е визията за въвеждане на електронното здравеопазване в България и за развитие на неговата инфраструктура у нас. Ще бъде направен преглед на информационната система на Националната здравноосигурителна каса. Ще се дискутира създаването на болнични информационни системи у нас. В своите изказвания IT-компаниите ще представят гледната точка на индустрията към този процес.

Сподели в: