Върни се горе

Във вторник, 26 юни, Министерството на здравеопазването организира Четвърта национална конференция по електронно здравеопазване. Тя ще бъде открита от министъра на здравеопазването проф. Радослав Гайдарски в 9.30 ч. в хотел „Шератон”.

Четвъртата национална конференция е на тема „Налагане на стандарти в сферата на електронното здравеопазване. Интеграция на информационни системи, интероперабилити, защита на личните данни в сферата на електронното здравеопазване”. Форумът се организира със съдействието на Министерството на държавната администрация и административната реформа и фондация „Електронно здравеопазване”.

Конференцията има международен обхват, което е признание за политиката на България в областта на електронното здравеопазване. В нейната работа ще участват представители на министерствата на здравеопазването на Германия, Австрия, Гърция, Румъния и Турция.

От българска страна участници са експерти от Министерството на здравеопазването, Министерството на държавната администрация и административната реформа, Комисията по здравеопазване в Народното събрание, на Държавната агенция за информационни технологии и съобщения, на НЗОК, частни здравноосигурителни фондове, БЛС, медицински университети и други представители на организации, свързани със здравеопазването.

На форума ще бъдат дискутирани темите за развитието на информационните системи като инструмент за ускоряване и подобряване на здравната реформа, за добрите практики за защита на личните данни, за сътрудничеството между балканските страни в областта на електронното здравеопазване. Ще бъдат обсъдени стандартите в сферата на здравеопазването и информационните технологии, постигането на ефективност, интеграция и прозрачност в здравните системи на базата на ИТ-решения, както и изграждането на интегрираната информационна система на НЗОК.

Сподели в: