Върни се горе

Министърът на здравеопазването проф. Радослав Гайдарски и заместник-министърът на здравеопазването д-р Емил Райнов се срещнаха днес с председателя на Управителния съвет на Националната здравноосигурителна каса Кирил Ананиев и директора на НЗОК д-р Иван Букарев.

По време на разговора бе обсъдено състоянието на здравната система в момента и мястото на НЗОК в нея, проблемите в дейността на касата, осигуряването на по-добър достъп и качество на медицинската помощ, която тя заплаща. Една от основните теми бе финансовото състояние на НЗОК. Ръководството на МЗ изрази своята загриженост за възникналите финансови трудности в дейността на касата и за търсенето на възможности за тяхното преодоляване.

Ръководствата на двете институции обсъдиха ефективността на досегашната съвместна контролна дейност на МЗ и НЗОК върху дейността на лечебните заведения, като бе заявено общото намерение за засилване на този контрол. Министър Гайдарски уведоми представителите на НЗОК за предприетите от МЗ мерки и разпоредените проверки на болници, които са и договорни партньори на НЗОК.

Ръководствата на МЗ и НЗОК постигнаха съгласие и за подобряване на координацията между двете институции в процеса на реализация на националната здравна политика.

Сподели в: