Върни се горе

На 1-2 декември ще се състои семинар-дискусия на тема “Болничната реформа”. Конференцията се организира от Министерството на здравеопазването, Световната здравна организация, Световната банка и Фондация “Отворено общество”.

Конференцията започва своята работа на 1 декември (понеделник) от 9.00 часа в хотел “Шератон”.Тя ще бъде открита от министъра на здравеопазването Славчо Богоев.

На 1 декември от 10.15 часа в арт-галерията на хотел “Шератон” ще се състои пресконференция по проблемите, дискутирани на срещата.

В пресконференцията ще участват министърът на здравеопазването Славчо Богове, г-н Джозеп Фигерас – научен директор на Европейската обсерватория за здравни системи, г-н Енис Бариш – представител на Световна банка.

В основните теми на семинара ще бъде направен преглед на системите за закупуване на медицински услуги и ще бъдат обсъдени проблемите на организацията, управлението и финансирането на болничната помощ в Европа и в България, както и тенденциите на болничната реформа.

Основните лектори на конференцията са г-н Джозеп Фигерас – научен директор на Европейската обсерватория за здравни системи, г-н Енис Бариш и г-н Джеръми Вилард – представители на Световна банка, г-н Антонио Дюран – консултант на СЗО.

На семинара ще бъде официално представено новото издание на Европейската обсерватория за здравни системи “Здравната система в преход – България”.

Сподели в: