Върни се горе

Ангажимент на Министерството на здравеопазването е осигуряването на спешна медицинска помощ за всички граждани, включително и за гражданите на страните-членки на Европейския съюз, пребиваващи в България през летния сезон.

Министерството на здравеопазването е предприело организационни мерки по осигуряването на спешната помощ в курортите за летуващите, които се очакват да пребивават там. Засилени са екипите във филиалите за спешна медицинска помощ по Черноморието, като МЗ разкри допълнителни екипи по места.

Изнесени са екип на ЦСМП Варна в к.к. Златни пясъци и екип на ЦСМП Добрич в к.к. Албена за оказване на спешна медицинска помощ на територията на курортните комплекси.

Министерството на здравеопазването има готовност за разкриване и на допълнителен екип за нуждите на к.к. Слънчев бряг.

Създадена е необходимата организация в многопрофилните болници за активно лечение във Варна, Бургас и Добрич с оглед обслужването на гражданите на страни-членки на Европейския съюз в спешните отделения на болниците. Съответните Районни центрове по здравеопазване са организирали създаването на изнесените структури на спешните отделения в Каварна, Балчик, Албена, Златни Пясъци, Св. Константин и Елена, Поморие, Несебър и Царево.

Сподели в: