Върни се горе

В петък, 27 юни, от 10.30 часа в Министерството на здравеопазването ще се проведе пресконференция по повод стартирането на Програмата „Подобряване на контрола на туберкулозата в България” на регионално ниво. 

В пресконференцията ще вземат участие:

Д-р Евгений Желев, министър на здравеопазването
Д-р Тонка Върлева, директор на Програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН” и Програма „Подобряване на контрола на туберкулозата в България”
Проф. Христо Тасков, заместник - председател на Експертния съвет по ХИВ/СПИН и ППИ към МЗ
Доц. Денчо Османлиев - заместник - председател на Експертния съвет по белодробни болести и туберкулоза към МЗ
Доц. Донка Стефанова, началник на Клиниката по туберкулоза към СБАЛББ „Св.София”

На пресконференцията ще бъдат представени решенията от  заседанието на Националния координационен комитет за борба със СПИН и туберкулоза.

Ще бъдат обявени общините и лечебните заведения, в които ще се реализират дейностите от първа фаза на  Програма „Подобряване на контрола на туберкулозата в България”.

Ще бъде представено предложение за проект „Укрепване на Националната програма за туберкулоза в България”, с което страната ни ще кандидатства пред Глобалния фонд за борба срещу СПИН, туберкулоза и малария за периода 2010-2014.

Актуална информация за разпространението на ХИВ/СПИН в страната и резултати от участието на българска делегация в среща на Генералната асамблея на ООН по проблемите на ХИВ/СПИН в Ню Йорк са другите основни теми на пресконференцията.

Сподели в: