Върни се горе

Утре, 29 октомври, от 13.00 часа, в зала 6 на Националния дворец на културата ще започне тържествената конференция по повод 100-годишнината на лекарствената регулация в България.

Министерството на здравеопазването и Изпълнителната агенция по лекарствата отбелязват 100-годишнината на лекарствената регулация със специална конференция, която започва утре, 29 октомври, от 13.00 часа, в зала 6 на Националния дворец на културата.

В конференцията ще участват министърът на здравеопазването г-н Славчо Богоев, председателят на Комисията по здравеопазване в Народното събрание доц. д-р Атанас Щерев, народни представители - членове на парламентарната Комисия по здравеопазване, ръководството и представители на Медицински университет – София и на висшите медицински заведения в страната, ръководители и представители на фармацевтични организации и фирми, представители на Българския лекарски съюз.

Сред поканените гости в работата на конференцията ще вземат участие проф. Лудевит Мартинек – директор на Държавната агенция за контрол на лекарствата в Словакия, и г-жа Мария Жуао Морайс – ръководител на Отдела за международни отношения към Национален институт по фармация и лекарствени продукти /INFARMED/, Португалия. Те ще представят прилагането на новите изисквания на Европейския съюз и развитието на националните регулаторни агенции.

Основният акцент на провежданата тържествена конференция са предизвикателствата пред националната лекарствена регулация в процеса на присъединяване на България към Европейския съюз. Ще бъдат дискутирани теми, свързани с новите отговорности на Министерството на здравеопазването и Изпълнителната агенция по лекарствата за лекарствената регулация в България в процеса на присъединяване на страната ни към Европейския съюз. Темата ще бъде разисквана и от гледната точка на фармацевтичната индустрия. Целта е да се гарантира осигуряването на качествени, ефективни и безопасни медикаменти у нас.

Входът за зала 6 на НДК се намира откъм паркинга на централната сграда.

Сподели в: