Върни се горе

В рамките на Националната програма за ограничаване на тютюнопушенето Министерството на здравеопазването обявява конкурс за най-вълнуващ разказ от български граждани за отказа да пушат на тазгодишния Международен ден без тютюнопушене – 20 ноември.

За първи път през 1971 година, в град Рандолф, САЩ, американецът Артър Р. Мълейни накарал своите съграждани да спрат да пушат поне за един ден. По този начин те спестили средства, изразходвани за ежедневната им нужда от цигари, и с тях основали фонд към местното училище за отпускане на стипендии. Към средата на 70-те години на миналия век идеята на А. Мълейни придобила голяма популярност в САЩ, след което през 1977 година Американската общност за борба с рака (ACS) обявява всеки трети четвъртък от месец ноември за Международен ден без тютюнопушене.

С предметни награди за І, ІІ и ІІІ място ще бъдат отличени трите най-покоряващи разказа.  До 30.ХІ.2008 г. очакваме да разкажете в какви дейности включихте себе си или другите, за да се последва примера на Артър Р. Мълейни, на електронен адрес: vvelikova@mh.government.bg.

Сподели в: