Върни се горе

В понеделник, 15 октомври, министър-председателят г-н Сергей Станишев и министърът на здравеопазването проф. Радослав Гайдарски ще открият в Университетската многопрофилна болница за активно лечение „Д-р Георги Странски” в Плевен две нови клиники – Клиниката по инфекциозни болести и Клиниката по хематология.
Тържеството ще се състои от 14.00 часа пред сградата на клиниките в Първа клинична база на болницата.

Профилактиката и лечението на инфекциозните и хематологичните заболявания са сред основните приоритети в българското здравеопазване. Това наложи модернизирането и обновяването на клиниките по инфекциозни болести и по хематология в УМБАЛ „Д-р Георги Странски”, Плевен - най-голямото лечебно заведение в Северна България и една от водещите у нас болници.

За извършването на основен ремонт и за оборудване на Инфекциозната клиника Министерството на здравеопазването предостави 2 млн. лв. В новата клиника се разкрива и четвъртият в страната сектор за лечение на пациенти с ХИВ/СПИН. Чрез него се цели децентрализация на лечението и гарантиране достъпа до грижи и качествено лечение на всички хора, живеещи с ХИВ/СПИН у нас.

Клиниката по хематология разполага с 43 легла и сектор за амбулаторни манипулации. Нейните специалисти оказват консултативна помощ по клинична хематология в болниците в Плевенска, Ловешка, Габровска и Великотърновска област.

Сподели в: