Върни се горе

Лидерите на БСП, НДСВ и ДПС Сергей Станишев, Симеон Сакскобургготски и Ахмед Доган и политическите ръководства на трите партии от коалицията обсъдиха днес, 27 декември, в резиденция „Лозенец” проектите на национална здравна стратегия и плана за действия към нея, новата Национална здравна карта, както и стратегията за внедряване на електронното здравеопазване. Документите са изготвени от екипа на министъра на здравеопазването проф. Радослав Гайдарски.

Министър Гайдарски представи пред членовете на Политическия съвет основните приоритети за развитието на държавната политика в сферата на здравеопазването.

До края на януари 2007 г. работна група, в която участват представители и експерти на трите партии и на Министерството на здравеопазването, ще подготви рамката за развитието на здравната система. Управляващата коалиция ще търси постигането на баланс между социалния характер на здравеопазването и либералния подход за по-ефективно управление на системата. В началото на следващата година приоритетите на държавата в сферата на здравеопазването ще бъдат обсъдени и на работна среща на министрите и депутатите от трите парламентарни групи от управляващата коалиция.

Сподели в: