Върни се горе

В сряда, 21 юни, от 10.00 часа в залата на Националния център по заразни и паразитни болести (бул. „Янко Сакъзов” 26, І ет.) Министерството на здравеопазването и „БУЛ БИО – НЦЗПБ” ЕООД организират пресконференция.

Пресконференцията е по повод одобряването на „БУЛ БИО” от Световната здравна организация за доставчик на 4 ваксини за нуждите на ООН (УНИЦЕФ).

В пресконференцията ще участват:

Д-р Атанас Додов, заместник-министър на здравеопазването

Проф. Пламен Ненков, управител на „БУЛ БИО”

Доц. Илина Динева, завеждащ отдел „Осигуряване на качеството” в „БУЛ БИО”

„БУЛ БИО” е търговско дружество, 100% собственост на държавата (Министерство на здравеопазването). То е единственият производител у нас на ваксини и други биопродукти. Най-известният му продукт е противотуберкулозната ваксина (БЦЖ), която е включена в имунизационните програми на УНИЦЕФ от 15 години и в момента се разпространява в повече от 120 страни в света.

Фоторепортерите и операторите ще имат възможност да направят снимки в производствените помещения на дружеството, в които се работи в условията на пълна стерилност и ограничен достъп, след преминаване през съответни защитни мерки и филтри. Колегите ще бъдат допускани при спазване на всички строги изисквания.

Сподели в: