Върни се горе

От 12 до 17 март 2007 г. делегация на Министерството на здравеопазването, водена от министъра на здравеопазването проф. Радослав Гайдарски, ще бъде на официално посещение в Република Корея.

Министър Радослав Гайдарски ще се срещне с министъра на здравеопазването и социалната политика на Република Корея г-н Рю-Ши-мин. Двамата министри ще обсъдят проект на Споразумение между правителствата на Република България и Република Корея за сътрудничество в областта на здравеопазването и медицинската наука, като ще определят и приоритетните области за сътрудничество между двете страни. За българската страна интерес представлява взаимодействието по прилагането в медицинската практика на високите технологии, в телемедицината, медицинското оборудване и електронното здравеопазване.

В работната програма на делегацията се предвиждат посещения на Университетска многопрофилна болница, на предприятия за производство на медицинско оборудване, на Обединението за иновации в медицинското оборудване в град Уонжу, провинция Кангуон, както и на 23–тото Корейско международно изложение за медицинско и болнично оборудване.

Министър Гайдарски ще се срещне и с г-н Ки Хуа-Хонг, президент на Корейската агенция за насърчаване на търговията и инвестициите (KOTRA).

Сподели в: