Върни се горе

В петък, 17 октомври, от 11.00 ч. в Министерството на здравеопазването ще се състои пресконференция по повод стартирането на Националната кампания, посветена на Световния ден без остеопороза. Тази година тя  преминава  под мотото на Международната фондация по остеопороза “Останете високи, говорете открито за здравето на вашите кости”. Кампанията се организира съвместно от Министерство на здравеопазването, Асоциация “Жени без остеопороза” и Българска лига за профилактика на остеопорозата, в рамките на Националната програма за ограничаване на остеопорозата в България 2006-2010 г.

Участници в пресконференцията:

Д-р Маша Гавраилова
– началник отдел “Опазване на общественото здраве” и координатор на Националната програма за ограничаване на остеопорозата в Република България 2006-2010 г.

Проф. Анна-Мария Борисова – председател на Българската лига за профилактика на остеопорозата

Г-жа Мая Гешева – представител на Асоциация “Жени без остеопороза”.

На пресконференцията ще бъдат представени резултатите от представителното проучване за разпространението на остеопорозата в България, както и дейностите и мероприятията, организирани по повод Световния ден.

В рамките на Националната програма за ограничаване на остеопорозата в България Асоциация „Жени без остеопороза” съвместно с Министерство на здравеопазването организират за седми пореден път Национално изложение, което е под егидата на Международната фондация по остеопороза.

Изложението ще се проведе на 18 октомври от 14 до 18 часа и на 19 октомври от 9 до 18 часа в залите “Дунав” и “Марица” на хотел „Родина”.

Ще бъдат показани храни, хранителни добавки, помощни и измервателни средства, свързани с профилактиката и лечението на остеопорозата.

Предвидена е и съпътстваща програмата - среща със специалисти, презентации на продукти, препоръки за здравословно хранене. Посетителите ще бъдат запознати с основните рискови фактори и с профилактичните мерки за предотвратяване на остеопорозата, като на място ще могат да определят личния си риск от остеопороза чрез измерване на костната плътност.

Сподели в: