Върни се горе

Във вторник, 27 ноември, от 12.00 ч.  в заседателната зала на Министерството на здравеопазването ще се проведе пресконференция по повод началото на тазгодишната Национална информационна АНТИСПИН кампания и 1 декември – Световния ден за борба със СПИН.

Кампанията се организира по инициативата на Националния комитет по профилактика и контрол на ХИВ/СПИН към Министерски съвет, Министерството на здравеопазването, Програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН”, Програмата на ООН за ХИВ/СПИН и Коалиция АНТИСПИН.

Кампанията е под патронажа на г-жа Зорка Първанова и ще премине под мотото „Бъди в час!”.

В пресконференцията ще вземат участие:
Г-жа Емел Етем, заместник министър-председател, министър на държавната политика при бедствия и аварии, председател на Националния комитет по профилактика на СПИН и полово-предавани болести към Министерски съвет.
Проф. Радослав Гайдарски, министър на здравеопазването, заместник-председател на Националния комитет по профилактика на СПИН и полово-предавани болести към Министерски съвет.
Александър Караянис, заместник-посланик на САЩ
Н. Пр. Хенри Джаклин, постоянен представител на ООН за България
Д-р Тонка Върлева, директор на Програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН”
Анина Чилева, председател на Коалиция АНТИСПИН
Маноела Грозданова, директор на Програмата на ООН за ХИВ/СПИН

На пресконференцията ще бъдат представени целите, мотото, инициативите и предстоящите събития по време на Националната информационна АНТИСПИН кампания „Бъди в час!”, свързани с 1 декември – Световния ден за борба със СПИН.

Ще бъде дадена информация за дейността и постигнатите резултати през 2007 г. по различните компоненти на Програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН”.

Ще бъдат обявени наградените журналисти в конкурса на UNAIDS за толерантно и недискриминиращо отразяване на темата ХИВ/СПИН .

Сподели в: